IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Броят на гладуващите в света наближава 1 млрд. души

Увеличението на броя на гладуващите способства за резкия ръст на цените на храните

17:57 | 17.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Броят на гладуващите в света наближава 1 млрд. души

Общият брой на гладуващите хора в света към началото на годината е бил 925 млн. човека, като увеличението за предходната година е с около 75 млн. души, съобщава Итар-Тасс, позовавайки се на данни от Организацията за прехрана и земеделие на ООН (ФАО), базирана в Рим.

По прогнози на организацията, към края на тази година броят на изпитващите остър недостиг на храна хора в света ще достигне 1 млрд. души.

Генералният директор на ФАО Жак Диуф днес е заявил в италианския парламент, че увеличението на броя на гладуващите способства за резкия ръст на цените на храните, които практически за 8-те месеца на тази година са се вдигнали с 50%, а за миналата година ръста на цените на храните в света е бил 24%.

По разчетите на експерти сега за решаване на проблема с гладуващите вече са необходими около 30 млрд. долара годишно. С тази сума би могло да се удвои производството на храни и да се удовлетвори търсенето им от 9-милиардното население на земята. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още