IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

HP съкращава над 24 хил. работни места в идните три години

Съкращенията ще бъдат реализирани през следващите три години и са във връзка с комбинирането на операциите с EDS, която HP наскоро придоби

16:35 | 16.09.08 г.
HP съкращава над 24 хил. работни места в идните три години

Най-големият производител на компютри в света, Hewlett-Packard (HP), обяви плановете си да съкрати 24 600 работни места, близо 8% от работната сила на компанията, за да рационализира бизнеса си, съобщи BBC.

Съкращенията ще бъдат реализирани през следващите три години и са във връзка с комбинирането на операциите с технологичната компания Electronic Data Systems (EDS), която HP наскоро придоби. Очаква се основната тежест от съкращенията да поемат именно служители на EDS.

HP се надява придобиването да й позволи да изпревари конкурента си IBM и да спечели по-доходоносни и дългосрочни поръчки.

Половината от съкращенията ще бъдат в САЩ, като са очаква да бъдат засегнати финансовият отдел, този за набор на служители и юридическият.

От HP казват, че планират евентуално да върнат обратно около половината служители на други позиции в различни отдели в рамките на компанията.

Придобиването на EDS на стойност 13,9 млрд. долара е най-голямата сделка на HP след 2002 г., когато купи Compaq за 19 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 26.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още