IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разкриха измама с работни места за източноевропейци за Олимпиадата в Лондон

550 словаци са дали паричен депозит от по 600 британски паунда на измамник от източен Лондон

17:57 | 15.09.08 г.
Разкриха измама с работни места за източноевропейци за Олимпиадата в Лондон

Стотици работници от Източна Европа са били измамени чрез схема, която им обещавала несъществуващи работни места във връзка с Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., съобщи BBC.

Разследване на агенцията е разкрило, че 550 словаци са дали паричен депозит от по 600 британски паунда на измамник от източен Лондон - Найджъл Луис.

На работниците е било обещавано настаняване на круизен кораб по Темза и работа на терена на олимпийското селище.

Самият Луис твърди, че нищо не е спечелил от начинанието си, наречено UK Cruise Line.

След като депозитите били получени през 2006 г., Луис изчезнал. Открит от екип на BBC в хотел в Дартмут, Девон, на 1 септември той казва: „Работя върху този проект близо 12 месеца и нищо не съм получил, освен главоболие“.

Той твърди още, че е планирал да купи три круизни кораба и да осигури работа на терена за олимпиадата, но „нещата са излезли от контрол“.

Луис вече е бил осъждан на 120 часа обществено полезен труд през 2003 г. за подобна измама.

Той е работел по проекта с нищо неподозиращата Ирене Чепелова от словашка агенция за набор на работници, с която прекратил контакти през 2007 г. Луис е бил страшно ентусиазиран от Олимпийските игри и съвсем професионално е предоставил изчерпателни подробности за жилищното настаняване по кораби, споделя Чепелова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 09.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още