IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Медведев: САЩ „подведоха“ света с финансовата криза, но ние ще се справим

Според руския президент борсата в страната „ще възстанови равнищата си от началото на годината“

19:12 | 10.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Медведев: САЩ „подведоха“ света с финансовата криза, но ние ще се справим

САЩ „подведоха“ много страни в света с кризата на своя финансов пазар, но руското правителство е в състояние да се справи със ситуацията и да нормализира положението, заяви, цитиран от ИТАР-ТАСС, президентът на Русия Дмитрий Медведев на среща с шефа на федералната служба за надзор над финансовите пазари Владимир Миловидов.

„Ние не можем да променим ситуацията на американския пазар, нека американците сами да се оправят със своята ипотечна система“, казва Медведев. „А ако трябва да бъде казано с по-прости думи, те, разбира се, „подведоха“ почти всички“.

Според Медведев „Русия е длъжна да мисли за две неща“. „Все пак потенциалът на немалко руски компании и активи е недооценен, има потенциал за растеж“. „Второ, заради това, че руският пазар отчита растеж, съществуват сериозни колебания в оценките - в това има и минуси, и плюсове“.

Според руския президент борсата в страната „ще възстанови равнищата си от началото на годината“.

„Напоследък условията на руския фондов пазар са доста трудни, но според нас не става въпрос за проблем в дългосрочен план“, смята Медведев.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още