IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Леко поскъпване на петрола въпреки изненадващото решение от ОПЕК

Организацията неочаквано намали производството си

09:28 | 10.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Леко поскъпване на петрола въпреки изненадващото решение от ОПЕК

Цената на петрола отбеляза само леко покачване тази сутрин въпреки изненадата от новината от ОПЕК за понижение на производството с 520 хил. барела на ден, предаде Ройтерс.

По време на ранната търговия в Азия суровият петрол повиши стойността си с 0,5% (52 цента) до 103,78 долара за барел, след като беше затворил сесията в Щатите с отстъпление от над три долара.

Брентът поскъпна с 31 цента, или 0,31%, до ниво от 100,65 долара за барел. Вчера суровината падна под 100 долара за барел за първи път от 2 април, като достигна 99,04 долара.

Обявеното тази нощ решение на ОПЕК за намаление на производството бе неочаквано за анализаторите, които очакваха запазване на настоящите производствени нива.

От организацията уточняват, че мярката е направена, като е взета предвид интеграцията на двете й нови членки – Ангола и Еквадор, както и изключването на Индонезия и Ирак.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още