IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия с „безпрецедентна“ петролна оферта към Чехия

Предложението е направено писмено и целта му е да отстрани посредниците, които печелят от петролния бизнес по маршрута от Русия до Прага

19:08 | 08.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Русия с „безпрецедентна“ петролна оферта към Чехия

Русия предложи на Чехия директни доставки на петрол като безпрецедентна инициатива, насочена към подобряване на нейния бизнес имидж на Запад, съобщиха днес правителствени представители, цитирани от AP.

В интервю за в. Euro Weekly Вацлав Бартушка, началник на департамента за енергийна сигурност в министерство на външните работи на Чехия, посочва, че предложението е направено писмено и целта му е да отстрани посредниците, които печелят от петролния бизнес по маршрута от Русия до Прага.

Бартушка не e пожелал да назове посредниците, които ще останат извън новата сделка, нито пък е посочил технически подробности около решението.

Той обаче определя сделката като „безпрецедентна“, допълвайки, че такова предложение не е отправяно към никоя друга държава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още