IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакват ръстът на фалитите във Франция да продължи тази и следващата година

Най-засегнати са компаниите от строителния сектор, този на недвижимите имоти и бизнес услугите

12:53 | 08.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Очакват ръстът на фалитите във Франция да продължи тази и следващата година

Забавянето на икономиката ще окаже ефект върху френските компании, като се очаква фалитите на фирми да се увеличат с по 5 на сто тази и следващата година, достигайки 50 хил. - най-високо ниво от над 10 години, съобщи френският вестник Трибюн, цитирайки проучване на компанията Xerfi.

През 2007 г. фалитите са нараснали с 6%.

Според проучването бизнес климатът не е никак благоприятен: наблюдава се забавяне на дейностите, понижаване на рентабилността и затягане на условията за кредитиране.

Проучването посочва обратната страна на медала на динамичното създаване на фирми през последните години (близо 1,4 млн. между 2003 и 2007), пише Трибюн. Едно от всеки три предприятия „изчезва“ преди третия си „рожден ден“, а едно от всеки две – преди петия.

Най-засегнати, според проучването, са компаниите от строителния сектор, този на недвижимите имоти и бизнес услугите.

Очаква се броят на фалитите сред компаниите от сектора на недвижимите имоти да се увеличи с 13,2% през 2008 и с 18,8% през 2009, или 1540 фалита в бранша тази година и 1830 следващата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още