IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Adidas става официален спонсор на руските футболисти за 100 млн. евро

Съгласно договора в течение на 8 години РФС ще получи от Adidas около 100 млн. евро

11:18 | 05.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Adidas става официален спонсор на руските футболисти за 100 млн. евро

Компанията за спортно облекло Adidas и Руският футболен съюз (РФС) подписват на 8 септември спонсорски контракт, предвиждащ Adidas да получи статута на официален екипировчик на руските футболни отбори до 2016 г., съобщава вестник „Комерсант”, позовавайки се на информация от руското представителство на Adidas.

По предварителни данни, съгласно договора в течение на 8 години РФС ще получи от Adidas около 100 млн. евро, което прави този контракт най-големият досега в историята на руския спорт.

Освен споменатата крупна сума, според запознати, договорът предвижда и възможност за допълнителни бонуси, а именно: РФС да получи около 1% от приходите, които Adidas ще реализира от продажбата на спортни стоки със символите на руския национален отбор. Освен това се предвиждат и допълнителни бонуси, в случай че руския национален отбор стигне до финалите на европейско и на световно първенство по футбол.

От 1996 г. досега РФС е имала подобен договор с Nike, но той не е предвиждал допълнителни бонуси, а федерацията годишно е получавала от спортната компания по около 2 млн. долара. Обаче, отчитайки успешното представяне на руския национален отбор на Евро-2008, където той достигна полуфиналите и се класира трети, РФС вече има възможност да настоява за много по-добри условия по спонсорските договори.

Запознати отбелязват, че настоящият договор на Adidas с РФС е съпоставим по финансовите си параметри с договорите с най-добрите отбори и лиги в света. Така например, Adidas има 11-годишен контракт с Националната баскетболна асоциация (НБА) за почти 400 млн. долара и 10-годишен договор с националния отбор на Германия за почти 300 млн. долара. А 8-годишният договор на Nike с Френската футболна федерация е за 67 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още