fallback

Петролът остана стабилен след силния спад във вторник

Цената на черното злато се успокои на нива около 109 долара след възстановяването на производството в Мексиканския залив

09:20 | 04.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Котировките на петрола останаха стабилни през изминалото денонощие след мощния спад, който отбелязаха във вторник. Цената на черното злато не регистрира значителни изменения, тъй като постепенно производството в Мексиканския залив започва да се възстановява от прекъсването на дейността заради надвисналата от урагана Густав заплаха.

По време на търговската сесия в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през октомври отстъпиха с 36 цента до цена на затваряне 109,35 долара за барел. В последствие на електронната платформа на борсата фючърсите поевтиняват с още 38 цента и по време на азиатската сесия се търгуват по 108,98 долара за барел.

Вчера в Лондон петролът от сорта Брент поевтиня с 28 цента до 108,06 долара за барел. В часовете на електронна търговия суровината отстъпва още 12 цента до 107,93 долара за барел.

Към момента производството на петрол е застрашено от върлуващите в Атлантическия океан тропическа буря Хана и ураган Айк, които вече взеха човешки жертви. Очакванията на американските синоптици са в края на седмицата двете стихии да достигнат бреговете на САЩ, предава Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:48 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още