IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът остана стабилен след силния спад във вторник

Цената на черното злато се успокои на нива около 109 долара след възстановяването на производството в Мексиканския залив

09:20 | 04.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът остана стабилен след силния спад във вторник

Котировките на петрола останаха стабилни през изминалото денонощие след мощния спад, който отбелязаха във вторник. Цената на черното злато не регистрира значителни изменения, тъй като постепенно производството в Мексиканския залив започва да се възстановява от прекъсването на дейността заради надвисналата от урагана Густав заплаха.

По време на търговската сесия в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през октомври отстъпиха с 36 цента до цена на затваряне 109,35 долара за барел. В последствие на електронната платформа на борсата фючърсите поевтиняват с още 38 цента и по време на азиатската сесия се търгуват по 108,98 долара за барел.

Вчера в Лондон петролът от сорта Брент поевтиня с 28 цента до 108,06 долара за барел. В часовете на електронна търговия суровината отстъпва още 12 цента до 107,93 долара за барел.

Към момента производството на петрол е застрашено от върлуващите в Атлантическия океан тропическа буря Хана и ураган Айк, които вече взеха човешки жертви. Очакванията на американските синоптици са в края на седмицата двете стихии да достигнат бреговете на САЩ, предава Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още