IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фючърсните борси на САЩ и Япония ще си сътрудничат

Напоследък големите инвеститори търсят възможности да търгуват с различни видове активи в различни страни по света

15:47 | 03.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Фючърсните борси на САЩ и Япония ще си сътрудничат

Най-голямата фючърсна борса в света - Chicago Mercantile Exchange (CME) днес подписва договор с най-голямата японска борса за деривати Osaka Securities Exchange (OSE) за съвместно развитие на продукти и услуги от взаимен интерес, пише Wall Street Journal.

Изданието отбелязва, че напоследък големите инвеститори търсят възможности да търгуват с различни видове активи в различни страни по света. За да облекчат този процес, борсите в света встъпват в обединения по един или друг начин.

СМЕ също се опитва да се развива и в чужбина, основно чрез съвместни предприятия и сключване на договори за съвместно използване на технологии с други борси. 

Само преди десетина дни приключи сделката по поглъщането на нюйоркската стокова борса NYMEX от страна на CME Group, управляваща Чикагската стокова борса. Стойността на сделката възлиза на 8,3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още