IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фрапорт получи разрешение за наземно обслужване на 4 летища в Турция

Плановете за съвместно сътрудничество включват поемане на наземното обслужване на Анталия, Измир, Даламан и Бодрум до пролетта на 2009 г.

14:21 | 03.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Фрапорт получи разрешение за наземно обслужване на 4 летища в Турция

ICF Ground Handling – най-новото предприятие на германската Фрапорт Груп съвместно с турската IC Group, получи предварително разрешение за осъществяване на наземното обслужване на 4 летища в Турция, съобщиха от Фрапорт.

От септември 2007 г. двете компании управляват международния Терминал 1 и вътрешния терминал на летището в Анталия. През септември 2009 г. консорциумът ще поеме управлението и на международния Терминал 2. Концесията за управлението на всички пътнически терминали на летището в Анталия е със срок до 2024 г.

От ръководството на ICF Ground Handling съобщиха, че плановете за съвместно сътрудничество включват поемане на наземното обслужване на Анталия, Измир, Даламан и Бодрум до пролетта на 2009 г.

Предлаганите от консорциума услуги ще включват обслужване на пътниците и товарите, както и административно обслужване.

В България Фрапорт е оператор на летищата във Варна и Бургас, след като през 2006 г. консорциум между компанията и “БМ Стар” спечели 35-годишна концесия за управлението на двете летища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още