IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Германия построиха първия пластмасов мост в Европа

Мостът се намира в провинция Хесен и е монтиран в края на юли само за 1 ден

17:26 | 25.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
В Германия построиха първия пластмасов мост в Европа

В Германия построиха първия в Европа мост от пластмасови влакна, съобщава Deutsche Welle. Мостът се намира в провинция Хесен и е монтиран в края на юли само за 1 ден.

Мостът е с дължина 27 м и ширина 5 м, тежи 80 т (като най-тежка е пътната част) и функциите му са като на традиционен мост, а формата е като на обикновен бетонен мост.

Мостът от ново поколение се изработва изцяло, след което така се транспортира до строителната площадка. Пълното монтиране на място продължава само около 1 ден. Основата на пътната част на полимерния мост е направена от усилен стъкловлакнест полимер.

Пластмасовите влакна, от които е направен мостът, имат голяма носеща способност и са водоустойчиви. Мостовете от пластмасови влакна не се нуждаят от боядисване и не се повреждат от въздействието на вода и соли. За разлика от бетонните мостове, пластмасовите не е необходимо да се ремонтират на всеки 20 години.

При това пластмасовите конструкции може да се направят с всякаква дължина и форма. За 40 години пластмасов мост носи 50% възвръщаемост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още