IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И отново банков фалит в САЩ

Регулаторните органи затвориха намиращата се в Канзас Columbian Bank and Trust, фалитът е девети от началото на годината

12:31 | 23.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
И отново банков фалит в САЩ

Вчера в САЩ беше регистриран поредния банков фалит от началото на годината, след като Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) прибегна до затварянето на разположената в Канзас Columbian Bank and Trus. Така банковите фалити в най-голямата икономика от началото на годината вече станаха девет.

Банката е от сравнително малък калибър и притежава активи за 752 млн. долара. Привлечените депозити възлизат на 622 млн. долара. Застрахованите депозити, притежавани от затворената институция ще бъдат поети от Citizens Bank and Trust, съобщава Bloomberg. Освен това от понеделник деветте клона на Columbian Bank and Trust вече ще работят под името на Citizens Bank and Trust.

От FDIC уточняват, че притежателите на сметки във фалиралата банка ще имат достъп до средствата си през уикенда чрез издаването на чекове или чрез използването на банкомати или дебитни карти. „Не съществува необходимост клиентите да променят отношенията си с банката, за да получат покритите от застрахователния фонд депозити”, се казва в официалното съобщение на FDIC.

До момента в условията на кредитната криза, в която се намира финансовата система на САЩ регулаторните органи са затворили осем регионални бани от началото на годината. Това са First Priority Bank от Флорида, намиращата се в Рено First National Bank of Nevada, калифорнийската First Heritage Bank, разположената в Пасадена IndyMac Bancorp Inc., First Integrity Bank от Минесота, арканзаската ANB Financial, както и разположените в Мисури Hume Bank и Douglass National Bank.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още