IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Силен спад в броя на туристите в Испания през юли

Според професионалната организация Exceltur кризата вече започва да навлиза и в този сектор, както и в останалите сфери от испанската икономика

16:04 | 22.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Силен спад в броя на туристите в Испания през юли

Броят на чуждестранните туристи в Испания е паднал с 8% за юли на месечна база по данни на Националния статистически институт (ИНЕ), цитирани от АФП. През месеца страната е посетена от 7,13 млн. души с цел туризъм.

Смятаният за доста силен спад спрямо юни се дължи главно на отлива на френски туристи (-21,6 на сто), който тревожи професионалистите от сектора.

През първите седем месеца на 2008 г. Испания е посрещнала 33,7 млн. чужди туристи, което представлява съвсем леко повишение от 0,2 на сто спрямо същия период на 2007 година.

Според професионалната организация Exceltur тези цифри показват, че кризата вече започва да навлиза и в този сектор, както и в останалите сфери от испанската икономика.

Испания е втората туристическа дестинация в света след Франция и тази дейност представлява около 12 на сто от брутния й вътрешен продукт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още