IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Абхазия и Южна Осетия поискаха от Русия да признае независимостта им

В обръщението на Южна Осетия се казва, че страната се обръща „първо към Русия"

17:27 | 21.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Абхазия и Южна Осетия поискаха от Русия да признае независимостта им

Абхазия и Южна Осетия днес отправиха обръщения към световната общност и на първо място към Русия да признае независимостта им, съобщават руски медии.

В обръщението на Южна Осетия към Русия се казва, че тя се обръща „първо към Русия с молба за признаване на независимостта й, изхождайки от особения характер на отношенията между Южна Осетия и Русия”.

В документа се казва още, че „светът неизбежно ще узнае за злодеянията на режима в Тбилиси, който рано или късно ще застане пред международното правосъдие, за да си понесе заслуженото”.

Абхазия е отправила аналогично по смисъл обръщение, което е публикувано на сайта на президента Сергей Багапш. „Народът на Абхазия избра пътя на създаване на суверенна и независима държава. Това е единствено възможното и необходимо решение, което ще позволи да се установи траен мир в Южен Кавказ и ще създаде предпоставки за формиране на цивилизовани отношения между държавите в региона”, се казва в съобщението.

В столиците и на двете непризнати републики днес са били проведени всенародни събори с участието на десетки хиляди хора, които се подкрепили независимостта, съобщават още руските медии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още