IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Плаваща църква в Лондон предлага утеха на стресирани брокери

Все повече хора посещават църквата „Св. Петър“, обезпокоени от нестабилните икономически условия

15:48 | 21.08.08 г.
Плаваща църква в Лондон предлага утеха на стресирани брокери

Църквите във финансовите квартали на Лондон отчитат ръст на посещенията от страна на бизнесмени, стресирани от последствията от световната кредитна криза, пишe Ройтерс.

Една от тези църкви обаче се помещава на доста необичайно място – товарен кораб, акостирал в Канари Уорф. Църквата "Св. Петър" e разположена в близост до новите небостъргачи и банковите централи в областта Докландс в източен Лондон.

Три пъти седмично тя се препълва с банкери, анализатори и други финансови специалисти, които взимат участие в обедната служба.

Все повече хора се насочват към "Св. Петър", тъй като опасността от рецесия става все по-застрашителна и много от банките съкращават персонала си заради ипотечната криза, казва свещеник от църквата.

Въпреки че някои от редовните посетители, поради напрегнатата работа, нямат възможност да посещават църквата толкова често, а други, са били съкратени и вече не се появяват в околността, броят на посетителите достига над 170 души по време на обедните служби.

Плаващата църква е идея на група християни, работещи в Канари Уорф, които с години са се срещали в различни църкви. С увеличаването на новите компании в района е възникнала нужда от по-просторно място, където бизнесмените да изповядват вярата си, пише изданието.

В момента църквата се обслужва от трима свещеници на пълен работен ден и разполага с годишен бюджет от 180 хил. паунда, който се събира чрез дарения.

Плаващите църкви се срещат много рядко, се казва в съобщението. В момента има една в Уелс, както и в Шотландия, Камбоджа, Германия и Белгия, където „има или е имало в миналото“ църкви, намиращи се във вода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още