IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С 11% скочиха онлайн продажбите във Великобритания за месец

Потребителите продължават да пазаруват онлайн въпреки оказвания икономически натиск върху доходите им

16:42 | 20.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
С 11% скочиха онлайн продажбите във Великобритания за месец

Онлайн продажбите във Великобритания са нараснали с 11,3% през юли спрямо предходния месец. Влажното време през месеца е увеличило интереса към пазаруването на дрехи по интернет, нараснало е и търсенето на електроуреди, става ясно от доклад, цитиран от Ройтерс.

Похарчените от британците средства за пазаруване от интернет са достигнали 4,8 млрд. паунда (8,97 млрд. долара), което се равнява на похарчени 79 паунда от всеки жител на страната.

Авторите на проучването отбелязват, че потребителите продължават да пазаруват онлайн въпреки оказвания икономически натиск върху доходите им.

Мрачните пазарни условия не са намалили апетита на потребителите към онлайн покупки. Продажбите по интернет продължават да показват силен растеж, особено ако се сравнят с тежките условия, при които работят магазините на пазарните улици, се казва в доклада, който е изготвен от Capgemini UK.

Очакванията на компанията са през следващите пет години между 30 и 50% от всички продажби на дребно в страната да се осъществяват онлайн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още