IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

General Dynamics ще плати над 2 млрд. долара за швейцарската Jet Aviation

Американската компания цели разширяване на присъствието си на пазара на бизнес авиацията

16:39 | 19.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
General Dynamics ще плати над 2 млрд. долара за швейцарската Jet Aviation

Американската компания General Dynamics ще купи швейцарската авиокомпания Jet Aviation, се казва в съобщение от Jet Aviation, цитирано от Lenta.ru.

Официална информация за стойността на сделката не се дава, но според анализатори тя възлиза на около 2,45 млрд. швейцарски франка (около 2,25 млрд. долара). Тази сума General Dynamics трябва да плати в брой. Смята се, че американската компания цели разширяване на присъствието си на пазара на бизнес авиацията.

General Dynamics е един от най-големите в света производители на военна и аерокосмическа техника. Една от най-известните й разработки е многоцелевият изтребител F-16. Компанията се занимава също и с разработка и създаване на самолети за бизнес авиацията.

Jet Aviation извършва дейност в сектора на бизнес авиацията. Подразделения на компанията работят в 25 летища в Европа, Близкия Изток, Азия и Америка, а служителите й са 5600.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още