IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Путин затвори границите с Грузия и Азербайджан, Русия била под обсада

Допуска се преминаването и на железопътни композиции от Литва, Латвия и Естония

14:11 | 19.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Путин затвори границите с Грузия и Азербайджан, Русия била под обсада

Руският премиер Владимир Путин е подписал правителствено постановление за временно затваряне на границите на Русия с Грузия и Азербайджан за чужденци, с изключение на граждани и транспортни средства от Общността на независимите държави (ОНД), съобщи Newsru.com.

Специалният пропускателен режим не се отнася до абхазкия участък от границата между Грузия и Русия.

Допуска се преминаването и на железопътни композиции от Литва, Латвия и Естония. Постановлението е с дата 12 август.

Достъпът на чуждестранни граждани е ограничен в рамките на „мерки против проникването в страната на чуждестранни терористични организации, внасяне на оръжие и диверсионни средства“.

В началото на конфликта в Южна Осетия всички съобщения между Русия и Грузия, включително пощенските, бяха прекъснати. Всички самолетни полети през територията на Грузия се движат по обходни маршрути, е заявил руският заместник-министър на транспорта Борис Карол. В момента са прекъснати и фериботните връзки между руското пристанище Кавказ и грузинското в Поти.

Предвид свикването на среща на НАТО във връзка с конфликта и доставката на спецтехника от САЩ за Грузия, може да се каже, че фактически Русия се намира в положение на обсада, отбелязва Карол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още