IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтиня до 112 долара за барел

Вероятността тропическата буря Фей да удари нефтените платформи в Мексиканския залив намалява, което води до спад в цената на суровината

09:14 | 19.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поевтиня до 112 долара за барел

Цената на петрола регистрира понижение през изминалото денонощие, тъй като синоптичните прогнози за движението на тропическата буря Фей стават все по-благоприятни. Постепенно очакванията, че стихията ще прерасне в ураган и ще връхлети нефтените платформи в Мексиканския залив, намаляват и това води до успокоение сред пазарните участници, коментират от Bloomberg.

До момента по пътя си Фей не е засегнала производството на петрол, макар да е нанесла значителни материални щети и да е отнела няколко човешки живота. Това стана ясно от вчерашно изявление на най-голямата публична компания производител на петрол в света Exxon Mobil, от което се разбра, че нейната дейност не е била засегната по никакъв начин и компанията не е прибегнала до евакуация на работници.

Успокояването на ситуацията доведе до спад в цената на петрола от 0,8 на сто (90 цента) и вчерашната борсова сеси в Ню Йорк приключи при цена 112,87 долара за барел. В часовете на електронна търговия контрактите с доставка през септември понижават цената си с още 80 цента и в азиатската търговия поевтиняват до 112,07 долара за барел.

В Лондон вчера Брентът с доставка през октомври поевтиня с 0,5 на сто до цена на затваряне 111,94 долара за барел. В електронната търговия суровината продължава да поевтинява и до момента губи още 88 цента до 111,06 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още