IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола започна седмицата с повишение

Тропическата буря Фей, която бушува в Мексиканския залив, може да прерасне в ураган, което застрашава производството на суровината в региона

08:44 | 18.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола започна седмицата с повишение

Котировките на петрола започнаха новата седмица с повишение, водени от опасенията, че тропическата буря Фей може да прарасне в ураган и да удари северозападното крайбрежие на Флорида. Към момента стихията се движи с около 80 км/ч, а засилването й кара специалистите от Националния център за урагани в САЩ да очакват, че утре ще бъде достигнато крайбрежието на Флорида, предава Bloomberg.

В случай че Фей премине в ураган, производството в Мексиканския залив би било поставено под въпрос, което води до поскъпване на петрола. Този регион осигурява над 20 на сто от целия американски добив на петрол, което превръща синоптичните прогнози в значителен ценообразуващ фактор за котировките на черното злато.

От подновяването на електронната търговия на платформата на борсата в Ню Йорк петролът поскъпва с 1,13 долара до 114,90 долара за барел. По-рано котировките паднаха до най-ниското си ниво за последните 15 седмици при 113,25 долара за барел. С това цената на петрола остава на 22 на сто от постигнатия на 11 юли рекорд от 147,27 долара за барел.

В часовете на електронна търговия на борсата в Лондон петролът от сорта Брент с доставка през октомври поскъпва с 1,22 долара до 113,77 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още