IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Медведев изстреля руската борса

След спада от 5,7 на сто тази сутрин изказване на руския президент вдигна индекса MICEX с процент и половина

15:33 | 11.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Медведев изстреля руската борса

Руският индекс Micex тръгна мощно нагоре след изказване на президента на страната Дмитрий Медведев, че по-голямата част от военните операции в Грузия вече са приключени от армията. Повод за изказването на Медведев според анализатори, цитирани от Bloomberg, е дало съобщението, че военните части са успели да установят контрол над столицата на Южна Осетия.

Това се отрази благоприятно на търговията в страната и спомогна за прекъсване на силния спад от петък, когато индексът RTS падна с 6,5 на сто. В резултат на думите на Медведев борсовият показател MICEX заличи загуба от 5,7 на сто и излезе на зелено с 1,5 на сто. Деноминираният в долари индекс RTS пък се повишава с 0,3 на сто до момента, макар в началото на сесията да се движеше със спад от 4,3 на сто.

Сблъсъците между Грузия и Русия продължават вече пети ден, като жертвите непрекъснато се увеличават. Международната общност, в лицето на ЕС, САЩ и други водещи сили разкритикуваха действията на Кремъл, но до този момент това не дава резултат. Руската позиция по въпроса е твърда – виновни за ситуацията са грузинците, които първи са започнали агресията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още