IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Абу Даби иска дял в Daimler

Сега в Daimler липсва голям основен инвеститор, като най-големият единичен собственик на акции от фирмата е държавата Кувейт

10:46 | 11.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Абу Даби иска дял в Daimler

Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) изразява интерес за закупуване на голям дял от Daimler, съобщават немски информационни агенции, цитирани от Automedia.bg.

ADIA е изцяло собственост на правителството на Абу Даби и се счита за един от най-мощните инвестиционни фондове в света, който разполага с 650 млрд. до 875 млрд. долара.

Засега от Daimler отричат да имат планове за привличане на голям инвеститор, но източници, близки до шефа на фирмата Дитер Зетче, са разкрили пред немското списание Focus, че той бил склонен да чуе предложението на ADIA.

Евентуалното включване на инвестиционния фонд сред собствениците на фирмата ще стабилизира цената на акциите й на борсата. От друга страна, сега в Daimler липсва голям основен инвеститор, като най-големият единичен собственик на акции от фирмата е държавата Кувейт с дял от 7,6%. Кувейт също планира да увеличи своя дял в Daimler.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още