IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на BNP Paribas пада, но по-малко от очакваното

Годишната възвръщаемост на собствения капитал достига 15,8%, сравнено с 23,6% през първото полугодие на 2007 г.

12:24 | 06.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на BNP Paribas пада, но по-малко от очакваното

Френската банка BNP Paribas отчете понижение от 34% на нетната си печалба за второто тримесечие на годишна база, но резултатът леко превиши очакванията на анализаторите благодарение на доброто представяне на банкирането на дребно, предаде АФП.

Според съобщение на финансовата институция печалбата за периода възлиза на 1,5 млрд. евро, докато консенсусните очаквания на анализаторите на Thomson Ibes бяха за 1,45 млрд. евро. Приходите на групата достигат 7,5 млрд. евро, което е спад от 8,5% спрямо година по-рано.

Годишната възвръщаемост на собствения капитал достига 15,8%, сравнено с 23,6% през първото полугодие на 2007 г., посочват от банката.

От финансовата институция са подчертали пред АФП, че имат финансова стабилност, след като според появили се наскоро слухове тя възнамерява да прибегне до увеличение на капитала.

BNP Paribas е представена и в България от 1994, а от 1-ви януари 2007 г. работи като напълно лицензиран клон на групата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още