IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Азербайджан забрани паричните преводи чрез Western Union и Moneygram

През юли Националната банка е поставила изискване за преустановяване на паричните преводи през Нагорни Карабах, но до момента платежните системи не са се съобразили с него

12:08 | 05.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Азербайджан забрани паричните преводи чрез Western Union и Moneygram

Националната банка на Азербайджан е дала указание на търговските банки на страната да прекратят паричните преводи чрез системите Western Union и Moneygram, съобщава РИА Новости. Забраната е във връзка с това, че системите продължават да извършват операции в областта Нагорни Карабах.

През юли Националната банка на Азербайджан е поставила изискване за преустановяване на паричните преводи през тази територия, но до момента платежните системи не са се съобразили с него.

През 1988 г. населението на Нагорни Карабах, най-вече арменско, заявява намерението си да излезе от състава на Азербайджан. През 1991 г. Нагорни Карабах обяви за създаването на Нагорно-Карабахска република, което довежда до военни действия между арменци и азербайджанци. От средата на 1994 г. има примирие, но Азербайджан губи контрол над областта.

Според председателя на Асоциацията на търговските банки на Азербайджан платежните системи Western Union и Moneygram сами са си нанесли ущърб, работейки на окупираните територии, тъй като с прекратяване на сътрудничеството си с банките на страната те ще загубят голямата си клиентска база в Азербайджан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още