IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мърдок ще инвестира 100 млн. долара в телевизионни канали в Индия

Плановете за експанзия свидетелстват на намеренията на News Corp да се възползва от един от най-бързо растящите медийни пазари в света

12:58 | 04.08.08 г.
Мърдок ще инвестира 100 млн. долара в телевизионни канали в Индия

Американската медийна група News Corp, собственост на Рупърт Мърдок, планира да инвестира 100 млн. долара през следващата година в стартирането на шест регионални телевизионни канала в Индия, съобщи BBC. Каналите ще бъдат с марката Star.

Плановете за експанзия свидетелстват на намеренията на Мърдок да се възползва от един от най-бързо растящите медийни пазари в света.

News Corp присъства и в Китай чрез мрежата Star, но според някои анализатори по-отвореният медиен сектор в Индия предоставя по-големи възможности.

Мърдок оповести и създаването на индекс, наречен Dow Jones India Titans, който ще следи представянето на 30 големи и силни индийски компании, сред които Reliance Industries и Infosys.

Медийният магнат е съобщил още, че планира да удвои броя на служителите в Dow Jones Newswires, която придоби миналата година заедно с Wall Street Journal. News Corp купи Dow Jones & Co за около 5,6 млрд. долара миналата година. Компанията е собственик и на MySpace и Twentieth Century Fox.

У нас Мърдок контролира телевизионния канал bTV, като преди половин месец стана известно, че е възможно News Corp да обмисля продажбата на телевизионния канал, след като е наела Lehman Brothers за изготвянето на оценка на стойността на три телевизионни станции от Източна Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още