IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Няма да има интернет цензура за Олимпиадата в Пекин

Международният олимпийски комитет (МОК) и организаторите на Олимпийските игри в Китай BOCOG са постигнали споразумение да вдигнат всички ограничения в интернет

13:18 | 01.08.08 г.
Няма да има интернет цензура за Олимпиадата в Пекин

Международният олимпийски комитет (МОК) и организаторите на Олимпийските игри в Китай BOCOG са постигнали споразумение да вдигнат всички ограничения в интернет за игрите в Пекин, съобщи вицепрезидентът на МОК Гунила Линдберг, цитиран от Ройтерс.

„Въпросът е решен. Комитетът се срещна снощи с BOCOG и беше постигнато споразумение. Ползването на интернет ще бъде както по време на всяка Олимпиада“, казва Линдберг.

Въпросът с ограниченията предизвика много вълнения дни преди старта на Игрите, като МОК настояваше да няма никаква цензура, а от BOCOG държаха определени сайтове да останат блокирани.

В изявление късно вчера от МОК заявиха, че очакват организаторите да решат този въпрос и че представителите на медиите трябва да имат пълен достъп до интернет.

BOCOG отговаря за директното управление на Олимпийските игри под покровителството на МОК, който определя общата политика. По принцип организационния комитет на една Олимпиада работи ръка за ръка с МОК.

От организацията за защита на човешките права Amnesty International, чийто сайт също е бил сред забранените в Китай, осъдиха рестрикциите и ги определиха като „предателство на олимпийските ценности“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още