IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И Mediaset на Берлускони съди YouTube за авторски права

Медийната империя иска най-малко 500 млн. евро

13:25 | 31.07.08 г.
И Mediaset на Берлускони съди YouTube за авторски права

Медийната империя Mediaset, създадена от италианския премиер Силвио Берлускони, подаде иск срещу Google Inc. за най-малко 500 млн. евро заради нанесени щети от YouTube във връзка със злоупотреба с видеосъдържание, създадено от Mediaset, съобщи AP.

В дело, заведено в граждански съд в Рим, от Mediaset заявяват, че към 10 юни са намерили в YouTube най-малко 4643 видеоклипа с материали, собственост на Mediaset, които са били публикувани „без получаване на права“.

Клиповете са с обща дължина 325 часа, излъчени от трите частни телевизионни канала на Mediaset, посочват от италианската компания.

От Mediaset посочват, че искат 500 млн. евро само по първоначална оценка на щетите и не са взети предвид загуби от невъзможност да се продаде реклама към клиповете.

От YouTube казват, че спазват законите, като отстраняват всички материали с авторски права, след като са били уведомени за нарушение от собственика на правата.

„Няма нужда от съдебни действия и всички свързани с това разходи“, се посочва в съобщение на компанията.

Дела срещу YouTube във връзка с нарушени авторски права вече водят най-големият френски телевизионен канал TF1 и медийният гигант Viacom.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още