IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lufthansa изправена пред голяма стачка

Стачката ще засегне всички дейности – от екипажите в самолетите през служителите на Lufthansa Cargo до тези по поддръжката и ремонтите от Lufthansa Technik

14:45 | 25.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Lufthansa изправена пред голяма стачка

Най-голямата немска авиокомпания - Lufthansa, е изправена пред голяма стачка на наземния си персонал и екипажите следващата седмица, след като профсъюзите на превозвача гласуваха за стачни действия, съобщи АР.

Синдикатът Ver.di, който представлява около 50 000 служители на Lufthansa, обяви, че близо 91 на сто от членовете му подкрепят стачката след провалянето на преговорите с компанията на 10 юли.

От профсъюза искат увеличение на заплатите с 9,8 на сто тази година и отхвърлиха предложението на Lufthansa за увеличение с 6,7 на сто до февруари 2010 г. плюс еднократен бонус.

От Ver.di твърдят, че стачката ще засегне всички дейности – от екипажите в самолетите през служителите на Lufthansa Cargo до тези по поддръжката и ремонтите от Lufthansa Technik.

Превозвачът вече трябваше да отмени около 1000 полета по вътрешни и европейски линии по-рано тази седмица, след като синдикатът на пилотите Cockpit призова за стачни действия в подразделенията Eurowings и CityLine.

От Lufthansa предложиха на пилотите на CityLine увеличение на заплатите с 5,5 на сто плюс еднократен бонус, а на тези на Eurowings – увеличение с 6,5 на сто плюс бонус. Преговорите продължават от месеци.

От Cockpit не уточняват колко точно по-голямо увеличение искат, но подчертават, че може да организират по-продължителни стачни действия, ако Lufthansa не увеличи офертата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още