IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Още "добри" новини от банковия сектор на САЩ

Въпреки влошените си резултати вече четири големи американски банки излизат с по-добри отчети от очакванията

17:12 | 21.07.08 г.
Още "добри" новини от банковия сектор на САЩ

След като на азиатската сесия днес акциите на финансовия сектор бяха двигателят на покачването на азиатските борси, най-голямата потребителска банка в САЩ – Bank of America излезе с „добри“ отчети.

Тримесечният отчет на финансовата институция показва, че печалбата е намаляла с 41 на сто до 3,41 млрд. долара (72 цента на акция), което е по-малко от спада, прогнозиран от анализаторите. През второто тримесечие на миналата година, печалбата на банката е била 1,28 долара на акция, или 5,76 млрд. долара. Анализаторите очакваха, че печалбата на банката ще се стопи до 54 цента на акция.

Така Bank of America е четвъртата американска банка, която излезе с по-добри от очакваните отчети. Възможността анализаторите да са надценили риска от ипотечната криза изстреля акциите на финансовите компании нагоре.

Към момента акциите на банката се търгуват на 29,95 долара за брой, което е с 9,13 на сто по-високо от цената на затваряне в петък.

През юли Bank of America придоби ипотечния кредитор Countrywide за 2,5 млрд. долара. Според изпълнителния директор на банката Кенет Люис цената на придобиване е била изключително изгодна, тъй като пазарът е надценил негативните последствия от кризата, което пък е оценило Countrywide твърде евтино.

Освен Bank of America, Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co. и Wells Fargo & Co. излязоха с отчети за второто тримесечие на миналата седмица, които бяха по-добри от очакванията на анализаторите.

Въпреки това бяха регистрирани доста негативни резултати, като от юни месец насам най-големите банки и финансови институции в света имат общи загуби на стойност 447 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още