IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Merrill Lynch силно разочарова инвеститорите, отписва активи за $9,4 млрд.

Инвестиционната банка продава активи с цел набиране на 8 млрд. долара силно необходим капитал

10:18 | 18.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Merrill Lynch силно разочарова инвеститорите, отписва активи за $9,4 млрд.

Merrill Lynch развали „апетита“ на инвеститорите към акциите от финансовия сектор, след като обяви в четвъртък по-големи от очакваното отписвания на активи на стойност 9,4 млрд. долара, пише FT.

Merrill изчака затварянето на пазара, за да обяви загуба от 4,6 млрд. долара за второто тримесечие и продажба на активи с цел набиране на 8 млрд. долара силно необходим капитал.

С тези резултати загубата на инвестиционната банка за последните четири тримесечия достига около 19 млрд. долара, превръщайки финансовата институция в една от най-големите жертви на кризата.

Загубата е голям неуспех за председателя и изпълнителен директор Джон Тейн, назначен през декември , за да спре лошото представяне на банката и да затегне контрола върху рисковия мениджмънт.

В интервю той изрази песимизма си, заявявайки, че все така не вижда края на кредитната криза.

Вчера от Merrill потвърдиха, че ще продадат обратно дела си от 20 на сто в Bloomberg на създателя на компанията за новини и финансови данни - кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, за 4,4 млрд. долара, въпреки че от банката се надяваха да договорят цена от 5-6 млрд. долара, както и други активи за около 4 млрд. долара.

Банката е близо до сделка за продажбата на контролен пакет в подразделението си Financial Data Services за около 3,5 млрд. долара, включително дългове. От Merrill обаче не са успели да постигнат споразумение за продажбата на целия или част от дела си от 49 на сто в инвестиционния фонд BlackRock, който се оценява на близо 10 млрд. долара.

По-рано през деня изпълнителният директор на Deutsche Bank Джозеф Акерман оптимистично прогнозира пред FT, че кризата е „в началото на края си“ благодарение на решителните действия на банките и регулаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още