IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ербъс и Боинг готови за нов двубой

На започващото днес авиационно изложение във Фарнбъроу двете компании ще се борят за клиенти на фона на все по-трудните условия за авиопревозвачите

09:57 | 14.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ербъс и Боинг готови за нов двубой

Американският самолетостроител Боинг и европейският му конкурент Ербъс са готови за нов двубой със залог брой на поръчаните самолети на отварящия врати днес Авиосалон във Фарнбъроу, Великобритания.

Авиационното изложение се провежда на всеки две години, а през 2008 празнува своята 60-годишнина. Голяма част от очакваните на него поръчки ще са от авиокомпании от страните от Персийския залив, радващи се на растящ трафик и силни приходи, коментира АФП.

Така например националният превозвач на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Etihad Airways беше съобщил през юни, че иска да поръча във Фарнбъроу между 50 и 100 самолета за средни и дълги разстояния.

По време на изложението, което е сред най-значимите в света с 263 хил. посетители и поръчки за общо 42 млрд. долара през 2006, ще бъде обсъдено и състоянието на транспортния сектор, страдащ от силното повишение в цената на петрола. В интервю за френски вестник изпълнителният директор на Боинг Джим Макнърни наскоро заяви, че „настоящият период е изключително труден“ за авиокомпаниите, но в същото време посочи, че до този момент няма отменени поръчки на самолети.

От своя страна, шефът на компанията майка на Ербъс – EADS – заяви този уикенд, че няма нужда от паника. „Може да има отменени поръчки, но не наблюдаваме такива случаи в момента. Няма причини за паника. Въздушният трафик все още се развива добре в някои части на света“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още