IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тайгър Уудс - първият спортист милиардер?

Има много милиардери, отлични спортисти, но нито един досега не е спечелил богатството си от спортна дейност

10:56 | 10.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Тайгър Уудс - първият спортист милиардер?

Голф играчът Тайгър Уудс е на път да стане първият спортист милиардер, съобщи Ройтерс, позовавайки се на списание Forbes.

Приходите на Уудс, който миналия месец спечели турнира U.S. Open въпреки проблеми с коляното, ще надхвърлят 1 млрд. долара до 2010 г., след като през 2007 той спечели 115 млн. долара, пише изданието.

Изчисленията на Forbes се базират на приходите на Уудс от спортната му кариера от 1996 г. насам и на възвръщамост от инвестиции от 8 на сто годишно.

На 32-годишният спортист обаче ще му трябва малко повече време, за да прибере тази сума, заради данъци и различни такси. Затова от Forbes пресмятат, че Уудс ще се присъедини към списъка на световните милиардери на списанието през 2011 г., като включването му ще е безпрецедентен случай.

От изданието уточняват, че има много милиардери, които са отлични спортисти, като например най-богатият човек в Швейцария – Ернесто Бертарели, който е шампион по ветроходство, но досега нито един милиардер не е спечелил богатството си от практикуването на някакъв спорт.

Наградите от спечелени турнири представляват едва една десета от приходите на Уудс. Останалото идва от рекламни договори с компании като Nike, Buick и Gillette. Наскоро производителят на напитки за спортисти Gatorade пусна нова серия продукти, наречена Gatorade Tiger.

Според Forbes Уудс ще спечели около 90 млн. долара от рекламни договори тази година, като общо по време на кариерата му те са му донесли над 750 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още