IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Франция и Либия подписаха за сътрудничество в ядрената енергетика

Споразумението предизвика остри реакции във Франция

09:44 | 09.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Франция и Либия подписаха за сътрудничество в ядрената енергетика

Франция и Либия подписаха вчера в Париж споразумение за сътрудничество в използването на ядрената енергия за мирни цели, съобщи АФП.

Споразумението беше договорено през юли 2007 г. по време на визитата на френския президент Никола Саркози в Триполи, ден след освобождаването на българските медици, и през декември, при визитата в Париж на либийския лидер Муамар Кадафи.

Рамковият документ определя юридическите условия за трайно развитие на двустранното сътрудничество в областта на мирното използване на ядрената енергия. Той предвижда обучение на кадри, съвместни научни изследвания и разработки на приложения на ядрените технологии.

Споразумението между Париж и Триполи за ядрено сътрудничество предизвика остри реакции във Франция. Опозицията обвини президента Саркози, че е пожертвал правата на човека за „дипломацията на чековата книжка“, отбелязва агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още