IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мрачно бъдеще за телевизионната и филмовата индустрия

Lehman Brothers понижи рейтинга на ценните книжа на топ компании от сектора

16:27 | 08.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Мрачно бъдеще за телевизионната и филмовата индустрия

Мрачно бъдеще за филмовата и телевизионна индустрия начертаха от Lehman Brothers, намалявайки рейтинга на ценните книжа на топ компании от сектора като Walt Disney и Time Warner, пише Ройтерс.

От инвестиционната банка се опасяват, че телевизията и киното са застрашени от същата съдба като музикалния бизнес.

Понижени са рейтингите още на News Corp и CBS Corp заради опасения от „структурни промени, които ще повлияят върху основните приходи на развлекателния бизнес“.

От Lehman са запазили рейтинга си на Viacom, но са намалили очакванията си за цената на акциите на компанията. Като цяло перспективата за сектора е понижена на „негативна“ от „неутрална“.

„Опасенията ни са, че щетите, нанесени от дигиталната дистрибуция върху музикалната индустрия, ще се повторят и при филмовата“, пояснява анализаторът Антъни Диклементе.

Въпреки че има много очевидни разлики между музикалните/аудио формати и кино/видео формите, основните характеристики на видеодистрибуцията и нейния пазар не се различават много, според Диклементе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още