IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

France Telecom се отказа от TeliaSonera

Несъгласие по финансовите параметри е причината за оттеглянето на офертата

16:32 | 30.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
France Telecom се отказа от TeliaSonera

France Telecom се отказва от офертата си за закупуване на скандинавския телекомуникационен оператор TeliaSonera, тъй като двете компании не са успели да постигнат споразумение по финансовите условия, съобщи АФП.

„Въпреки благосклонния интерес към предложението откритият диалог с борда на TeliaSonera не достигна до споразумение по финансовите параметри“, се казва в изявление на френската компания.

Опитът за закупуване на TeliaSonera не е бил „неотложен“ в контекста на корпоративната стратегия на France Telecom, се добавя в съобщението.

Позовавайки се на запознати източници, по-рано днес Wall Street Journal съобщи, че France Telecom е увеличила цената на офертата си в акции, но тя пак е останала под 60 шведски крони за брой. По-рано този месец France Telecom направи предварителна оферта на стойност 33 млрд. евро за TeliaSonera, която беше определена от скандинавския оператор като подценяваща.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още