IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

GE планира 20 млрд. долара инвестиции в Тайланд и други страни от региона

Вложенията ще са в инфраструктурни проекти чрез поделението на компанията GE Infrastructure

11:55 | 27.06.08 г.
GE планира 20 млрд. долара инвестиции в Тайланд и други страни от региона

От General Electic са набелязали Тайланд и други страни от Югоизточна Азия за насочване на инвестиции от 20 млрд. долара за разширяване на своето световно портфолио от енергийни проекти в периода 2008-2010 г., съобщава Bangkok Post.

Поделението на GE, GE Infrastructure, чиито приходи се очаква да достигнат 70 млрд. долара през 2008 г., е отворило офис в Сингапур, за да проучва бизнес възможностите в Югоизточна Азия. Неговата дейност включва енергийни, авиационни, транспортни, водопречиствателни технологии и технологии за добив и преработка на нефт и газ.

Инфраструктурната дейност в страните от АСЕАН (Асоциация на държавите от Югоизточна Азия), представлява 40% от общите приходи на GE.

АСЕАН все още се нуждае от ключова инфраструктура като енергогенератори, авиационни и финансови услуги, казва Джон Райс, вицепредседател на GE и главен изпълнителен директор на GE Infrastructure.

Компанията търси инвестиционни възможности, като например, групи, които да придобие или да установи партньорство с тях, казва Райс.

„Има редица проекти около Тайланд, които проучваме. Страната е на път да увеличи мощността на генерираната енергия, която да обслужи търсенето на енергия за следващите десет години.“

Що се отнася до точния обем на инвестициите, предназначени за страните от Югоизточна Ази, Райс обяснява, че това ще зависи от бизнес възможностите.

За три години компанията е увеличила своето инвестиционно портфолио с 30%, за да посрещне нарастващото търсене на енергия до края на 2010, казва Райс, като добавя, че целевите проекти обхващат енергогенериране, възобновяема енергия и изграждане на тръбопроводи.

Що се отнася до транспортния сектор, от GE поддържат връзка с държавните железници в Тайланд и органите за масов бърз градски транспорт.

От общите приходи на GE Infrastructure на стойност 57,9 млрд. долара за 2007 г., почти 5 млрд. долара са били генерирани в района на Азия и Тихия океан.

От групата очакват приходите да се увеличат с 15-20% тази година.

Пазарът в Азия и страните от Тихия океан е най-бързо развиващият се за GE Infrastructure, като ръстът по всяко направление на дейността е двуцифрен, казва Райс.

GE Infrastructure отговаря за около 40% от постъпленията на компанията майка през 2007 г. Поръчките за оборудване са нараснали с близо 40% на годишна база за последните три години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още