IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Societe Generale залага на развитие в Индия

Според банката местният пазар не спира да се развива, богатството в страната се увеличава, както и броят на милионерите, което прави Индия особено атрактивна

13:43 | 24.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Societe Generale залага на развитие в Индия

Френската банка Societe Generale има намерения да се развива в сегмента на частното банкиране в Индия, съобщава Ройтерс.

Финансовата институция планира да удвои служителите си в страната и да разшири мрежата си там, за да може да увеличи клиентите си от третата по големина азиатска икономика.

Според ръководството на банката в Индия служителите на Societe Generale в страната ще се увеличат два пъти в рамките на следващите три години от сегашните 80 души.

Към момента финансовата институция има присъствие в Мумбай и Делхи, като предвижда да започне дейност в още около осем града.

Според банката местният пазар не спира да се развива, богатството в страната се увеличава, както и броят на милионерите, което прави Индия особено атрактивна. По данни на Merrill Lynch/Capgemini през 2006 г. милионерите в страната са се увеличили с 21% до около 100 хил. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още