IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нови проблеми за Citigroup - съкращават още 6 500 души

Новата вълна от уволнения няма да подмине и мениджърския екип, 10 на сто от позициите в инвестиционното банкиране ще бъдат закрити

11:21 | 23.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Нови проблеми за Citigroup - съкращават още 6 500 души

След значителните загуби от отписвания заради ипотечната криза в САЩ, най-голямата американска банка Citigroup поднася на акционерите си нова лоша новина: десет на сто от работните позиции в подразделението й за инвестиционно банкиране ще бъдат закрити, като при вълната от уволнения няма да бъде подминат дори мениджърският състав.

По информация на Wall Street Journal, който се позовава на запознати източници, новите съкращения ще започнат още от днес. Заплашени от загуба на работата си са близо 6 500 служители, работещи предимно в подразделенията за инвестиционно банкиране. В някои градове, сред които е и Ню Йорк, ще бъдат закрити цели офиси на банката.

През първото тримесечие на годината Citigroup е съкратила най-малко 9000 служители от общо 350-те хиляди работещи за институцията по целия свят, добавя вестникът. Проблемите от ипотечната криза са основната причина за освобождаване на служители и има пълни основания да се очаква, че и през следващите месеци банката ще продължи да намалява броя на работещите.

В края на миналата седмица финансовият директор на банката Гари Критендън заяви, че кризата е довела до нови отписвания на активи. В някои подразделения сумите били по-ограничени, но въпреки това загубите оставали „значителни“, посочва немският вестник FTD. За първото тримесечие на годината Citigroup претърпя отписване на активи за 6 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 15.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още