IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия, Беларус и Казахстан създават общо митническо пространство до 2010

През тази година ще завърши изработването на единна митническа тарифа, която ще действа на територията на трите страни

16:02 | 20.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Русия, Беларус и Казахстан създават общо митническо пространство до 2010

Единна митническа територия, обединяваща Русия, Беларус и Казахстан, ще бъде създадена до средата на 2010 г., е заявил ген.-секретар на Евразийската икономическа общност Таир Мансуров, цитиран от Интерфакс.

Беларус, първа от трите страни от бъдещия митнически съюз, ратифицира миналата седмица пакета от документи по формирането му.

Планът за действие по създаването на митнически съюз между трите страни предвижда през тази година да завърши изработването на единна митническа тарифа, която ще действа на територията на трите страни. Освен това ще бъде учредена Комисия на митническия съюз, в състава на която ще влязат представители на трите страни с ранг на вицепремиери.

След създаването на митническия съюз в бъдеще се предвижда той да бъде разширен в рамките на страните от Евразийската икономическа общност, включваща още Киргизстан и Таджикистан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още