IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Уго Чавес заплаши Европа да й спре петрола заради закон за имиграцията

Документът предвижда задържане на имигрантите без документи за срок от 18 месеца и забрана за срок от 5 години за влизане в страните от ЕС

11:57 | 20.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Уго Чавес заплаши Европа да й спре петрола заради закон за имиграцията

Президентът на Венецуела Уго Чавес заплаши да спре продажбите на петрол за Европа, съобщи Интерфакс, позовавайки се на информация на руското радио „Свобода”. 

Заявлението на венецуелския лидер е реакция на новините, че редица европейски страни може да приемат нов закон за нелегалните имигранти. Малко по-рано законът беше критикуван от Организацията за защита правата на човека.

Документът, който се очаква да влезе в сила след две години, предвижда задържане на имигрантите без документи за срок от 18 месеца и забрана за срок от 5 години за влизане в страните от ЕС.

В тази връзка „Венецуела възнамерява да въведе ответни санкции срещу европейските страни, чиито правителства ще се придържат към тази дискриминационна политика по отношение на латиноамериканските имигранти”, е заявил Чавес.

Освен това Венецуела може да прекрати дейността на компаниите от тези страни на територията на Венецуела, които се занимават с добив на петрол и с други икономически дейности, е казал още Чавес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още