IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Песимизъм и лоши корпоративни резултати ограничават щатските пазари

11:21 | 20.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Песимизъм и лоши корпоративни резултати ограничават щатските пазари

Фондовият пазар в САЩ се движеше в рейндж в четвъртък, след като регионалният производствен доклад за Филаделфия отчете спад в търсенето и покачване на цените.

Тази комбинация постави под напрежение голяма част от бизнес секторите и очерта все по-обезпокоителна ситуация в производствения сектор в областта. 

През деня Министерството на труда обяви, че подадените молби за безработица са регистрирали спад от 5 хил. през изминалата седмица. Данните разочароваха анализаторите, чиито предварителни прогнози бяха за по-значително подобрение. Това беше разчетено от пазара като ясен сигнал, че пазарът на труда в САЩ остава под напрежение.

Според анализатори от Goldman Sachs, в момента пазарните участници са толкова песимистично настроени, че е много вероятно скоро да станем свидетели на обръщаното на пазара. Цената на петрола ще бъде в основата на всяко инвеститорско решение, добавят от Goldman Sachs.

Търговията с фючърсите на петрола все още остава волатилна, като в началото на американската сесия „черното злато” се покачи над 137 долара за барел заради новините за атака на производствени инсталации в Нигерия. Впоследствие правителството на Китай балансира пазара, като обяви плана си за увеличение на цените на горивата в страната, което ще се отрази негативно в търсенето на суровината.

На секторно ниво най-добре се представи транспортът, който въпреки скъпите горива нарасна с повече от 1%. Ръстът му беше подкрепен от търсенето на подценени активи от страна на инвеститорите.

Финансовият сектор за пореден ден беше поставен под голямо напрежение и регистрира най-сериозните загуби. Те бяха предизвикани от новините, че бившите мениджъри на Bear Stearns са задържани и към тях е повдигнато обвинение за фалита на банката. Най-активно търгуваните компании бяха именно във финансовия сектор, като по позицията на Citigroup Inc. се размениха повече от 100 млн. акции.

Спад в продажбите на Circuit City Stores Inc. доведе до значително по-голяма от миналогодишната загуба за първото тримесечие. Все пак загубата на акция се оказа малко по-малка от очакванията на анализаторите. Дори това не можа да компенсира изненадващия спад в продажбите, който направи компанията неатрактивна за инвеститорите и акциите на Circuit City Stores поевтиняха с 4,4% до 3,87 долара за брой.

През деня Hexion Specialty Chemicals Inc. обяви, че няма да придобие конкурента си Huntsman Corp. заради влошените му показатели. Акциите на Huntsman изгубиха над 39% до 12,77 долара за брой.

Технически анализ

Dow Jones

Dow Jones се търгуваше в рейндж, като консолидира регистрираните загуби в предходните сесии. Индексът завърши под съпротивата при 12 065, която се явява 76,4% фибо-корекция на възходящото движение 11 619-13 130. Днес индексът на сините чипове ще очаква първа подкрепа на ниво от 11 950, като пробив под него ще премести таргета върху 11 750. В обратна посока съпротива се очаква на ниво от 12 195, което е и 61,8% Фибо на покачването от 11 619 до 13 130.

 

Подкрепа

11 975

11 750

11 620

Съпротива

12 195

12 350

12 550


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още