IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Goldman Sachs повиши прогнозните цени на руските петролни и газови компании

Препоръката „buy” е потвърдена за акциите на Газпром, Сургутнефтегаз, Лукойл, Новатек и Urals Energy

16:38 | 19.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Goldman Sachs повиши прогнозните цени на руските петролни и газови компании

Goldman Sachs повиши прогнозните цени на акциите на петролните и газови компании в Русия с между 10% и 55%, потвърждавайки становището си за сектора като привлекателен за инвестиции, се казва в обзора на инвестиционната банка, цитиран от Интерфакс.

След настоящия си икономически преглед анализаторите отново дават препоръка „sell” само за акциите на Роснефт.

Анализаторите от Goldman Sachs са увеличили прогнозната цена на петрола за периода 2008-2012 г., което е довело и до повишаване на очакваните от тях финансови показатели за болшинството петролни и газови компании.

Препоръката „buy" е потвърдена за акциите на Газпром, Сургутнефтегаз, Лукойл, Новатек и Urals Energy. За книжата на West Siberian Resources препоръката се повишава от "hold" на „buy”.

Препоръката „hold” остава същата за акциите на Газпром нефт (дъщерна на Газпром), Татнефт и ТНК-ВР Холдинг, Imperial Energy и Sibir Energy.

По мнението на руски експерти, ръстът на цените на петрола ще компенсира високите данъци и бързото увеличение на производствените разходи в петролния и газов отрасъл на Русия. При това експертите очакват съществен ръст на доходността на руските петролни и газови компании, която според тях все още не е добре разпозната от пазарите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още