IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Енел и Е.ОН планират строителство на нова ТЕЦ в Румъния

Предвижда се държавната компания Термоелектрика да предостави на смесеното дружество съществуващите активи на централата в Браила

15:57 | 19.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Енел и Е.ОН планират строителство на нова ТЕЦ в Румъния

Румънската държавна компания Термоелектрика и консорциум, обединяващ енергийните компании Енел и Е.ОН Крафтверке, подписаха меморандум за разбирателство за построяването на нова 800 MW мощност за производството на електричество от въглища (ТЕЦ) на територията на вече съществуващата централа в Браила, съобщиха от консорциума.

Меморандумът предвижда учредяването на смесено дружество, което да разработи проекта на електроцентралата, като съществуващите към момента активи на централата в Браила също ще бъдат използвани.

Според условията на меморандума, ще бъде извършено проучване, което ще включва независима оценка на съществуващите активи на Термоелектрика, както и анализ на новите мощности. Очаква се резултатите да бъдат обявени до края на 2008 г. и в зависимост от тях страните ще решат дали проектът да бъде реализиран.

Предвижда се Термоелектрика да предостави на смесеното дружество съществуващите активи на централата в Браила, а консорциумът между Енел и Е.ОН ще участва в проекта с капиталови инвестиции.

За Румъния това е първата подобна инициатива от дълго време насам. Очаква се проектът да подсили енергийната система на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още