IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕК готова на компромис относно общия телекомуникационен регулатор

Страните членки имат резерви относно създаването на такъв орган, макар да смятат, че съществуващите структури трябва да се обновят

15:23 | 12.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК готова на компромис относно общия телекомуникационен регулатор

Европейската комисия (ЕК) сигнализира, че вероятно ще се откаже от намерението си да създаде нов европейски телекомуникационен регулатор заради опозицията на правителствата и парламентите на страните от ЕС, съобщи Ройтерс.

Еврокомисарят по телекомуникациите Вивиан Рединг беше предложила пакет от мерки, чрез които да се актуализират законите в сектора в 27-те страни членки, за да се стимулира конкурентоспособността, да се увеличат инвестициите и да се понижат цените за потребителите.

В тези мерки се включваше и планът за нов европейски телекомуникационен регулатор, който да замени настоящата организация, съставена от регулаторите в сектора на всички страни членки. Вивиан Рединг определи тази структура като неадекватна.

„От самото начало страните членки имаха резерви относно създаването на такъв орган“, коментира Андрей Визяк, министър на икономиката на Словения, която в момента председателства ЕС. Той добавя обаче, че според мнозина съществуващите структури трябва да се обновят.

Държавите в ЕС и Европейския парламент (ЕП) имат последната дума относно реформата, като ЕП също също се противопоставя на идеята за нов регулатор и предлага като алтернативна организация на европейските регулатори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още