IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мързелът, а не имигрантите, стоят зад безработицата сред британците

Британските граждани са на помощи за безработни заради проблеми с основни трудови умения, се казва в доклад на правителството

11:01 | 12.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Мързелът, а не имигрантите, стоят зад безработицата сред британците

Британците не си намират работа, защото повечето от тях са мързеливи и нямат необходимите качества, а не защото източноевропейците заемат работните места, гласи нов доклад на британското правителство, цитиран от Daily mail.

В доклада на министерството на заетостта и пенсиите се казва, че британските граждани са на помощи за безработни заради проблеми с основни трудови умения и мотивацията.

Пристигането на около един милион жители на източноевропейски страни през последните четири години не е оказало отрицателен ефект върху заплатите, нито е довело до увеличаване на безработицата сред жителите на Острова, се твърди в проучването.

Бизнес лидери са се съгласили с тази оценка, коментирайки, че британците, които не си намират работа, страдат от „културата на зависимост от социалните помощи“. Затова фирмите нямали друг изход, освен да наемат имигранти.

От консервативната партия са определили заключенията в доклада като скандални.

Проучването има за цел да обори доклад на икономическата комисия към Камарата на лордовете, според който имиграцията има „малък или никакъв“ позитивен ефект върху икономиката на Великобритания. От камарата поискаха налагане на ограничения върху броя на допусканите в страната имигранти и предупредиха, че заплатите на нискоквалифицираните британци намаляват заради имигрантите. В доклада на камарата се подчертава също така липсата на работа за британските граждани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още