IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Безплатната доставка е основен приоритет при онлайн пазаруването

Когато търговците предлагат безплатна доставка, това повече от всичко друго кара потребители да предпочетат да купуват онлайн и да минимизират други разходи

14:37 | 09.06.08 г.
Безплатната доставка е основен приоритет при онлайн пазаруването

Ако сте търговци, които се опитват да накарат потребителите да похарчат оскъдния си разполагаем доход, предназначен за пазаруване онлайн, трябва да имате предвид, че безплатната доставка е най-големият приоритет при вземане на решение за покупка от потенциалните клиенти, сочи проучване, проведено от американския интернет сайт Sunshine Rewards.

Потребителите търсят начини да спестят пари и по-ефективно да използват ресурсите си.

Около 84% от запитаните в американското проучване признават, че пазаруват онлайн - веднъж на месец, на седмицата и дори всекидневно.

В настоящата икономическа обстановка, в която парите са дефицитни и ресурсите все по-внимателно се предвиждат в бюджета, основен фактор, влияещ на много купувачи, е кое е по-евтино – горивото или доставката.

От участниците в проучването 77% посочват, че разходите за доставка са основният фактор при вземането на решение дали да се пазарува онлайн или в магазина.

Проучването разкрива също, че докато 60% от хората съкращават общото си потребление в домакинствата си, 80% от тях не са променили навиците си по отношение на онлайн пазаруването или са решили да харчат повече по интеренет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още