IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британските фирми най-добри в „създаването на богатство“ в Европа

Най-добре се справят банките и петролните компании

10:02 | 09.06.08 г.
Британските фирми най-добри в „създаването на богатство“ в Европа

Големите британски компании изпреварват европейските, що се отнася до способност за създаване на добавена стойност, или както е формулирано в проучване на британското Министерство на бизнеса, предприемачеството и регулаторната реформа (BERR) - „създаване на богатство“, съобщи BBC.

В проучването богатството на дадена компания се измерва, като се извадят разходите за стоки и услуги от приходите от продажби на компанията.

Начело в класацията за миналата година са банки и петролни компании.

Около 23% от обема на „добавената стойност“ в първите по този признак 750 компании в Европа идват от Великобритания. Следващата най-продуктивна страна е Германия, като формира 19,7% от общото, а трета е Франция (18,5%).

Компаниите могат „да добавят стойност“ чрез въвеждане на иновативни продукти, увеличаване на продажбите на наличните продукти и услуги чрез по-добър маркетинг и нови пазари, намаляване на разходите за закупуване на стоки и услуги и други, поясняват от министерството.

Добавената стойност от страна на 800-те топ компании, базирани във Великобритания, нараства с 9,6% през миналата година до 636,3 млрд. паунда, се посочва в доклада.

Петте най-големи „генератора на богатство“ на Острова са Royal Dutch Shell, BP, HSBC, Vodafone и Royal Bank of Scotland.

Водещите небритански компании са DaimlerChrysler (на второ място), френската Total (на трето) и руският енергиен гигант Газпром (на пето).

От 50-те топ компании в проучването 42 са базирани във Великобритания, Германия, Франция и Швейцария.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още