IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът близо до двуседмичен минимум, потреблението на бензин намалява

Има доказателства, че рекордните цени на петрола имат реален икономически ефект, ограничавайки търсенето, коментират експерти

09:25 | 04.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът близо до двуседмичен минимум, потреблението на бензин намалява

Суровият петрол се търгува близо до най-ниското си ниво от две седмици заради сигнали, че цени над 120 долара за барел ограничават търсенето на горива, съобщи Bloomberg.

Търсенето на бензин в САЩ е намаляло с 4,7 на сто през празничните дни миналата седмица, тъй като шофьорите са намалили потреблението след рекордните цени на петрола, съобщиха вчера от MasterCard Inc.

„Има доказателство, че тези цени на петрола имат реален икономически ефект“, коментира Дейвид Мур, анализатор към Commonwealth Bank of Australia в Сидни.

Цената на петрола се понижи с 3,45 долара (2,7 на сто) до 124,31 долара за барел (най-ниско ниво от 15 май) по време на търговията в Ню Йорк, а след края на редовната сесия загуби още 16 цента до 124,15 долара на електронната платформа в Сингапур.

Суровината приключва за първи път под линията на подкрепа от техническия анализ на Bloomberg от първата седмица на май насам, което показва, че може да има продължителен спад.

В Лондон цената на петрола от сорта Брент с доставка през юли се понижи вчера с 3,44 долара (2,7 на сто) до 124,58 долара за барел (най-ниско ниво на затваряне от 15 май), а по време на електронната търговия в Сингапур загуби още 8 цента до 124,50 долара за барел.

Очаква се данните за запасите в САЩ, които излизат днес, да покажат увеличение на запасите на бензин с 825 хил. барела за миналата седмица.

За промените в търсенето говори и решението на General Motors да затвори четири завода за производство на автомобили с голям разход на гориво и да се насочи към производство на повече малки коли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още